Blog

Poate cel mai frumos cadou pentru cei 10 ani de UNIKT este inca un premiu de la EEVA. Totusi, cele mai mari recompense sunt mesajele pe care le primim dupa ce predam materialele si multumirile sincere ale mirilor nostrii. Nu cred ca este important sa fi cel mai bun videograf de nunta (nu exista cel mai bun in domeniul videografiei de nunta), important este sa te mentii acolo sus si sa lasi pe altii sa te aprecieze. Cu siguranta asta este cea mai mare provocare a unui videograf, sa mentina stacheta sus si in fiecare an sa aduca ceva nou . Vor mai exista videografi care vor castiga premii, si asta nu ma face decat sa fiu happy, pentru ca sunt multi videografi buni la noi in tara. In toti cei 10 ani de experienta am evoluat si pot spune ca videografia de nunta a evoluat foarte mult si suntem pe un trend ascendent.A fost un an frumos, primul workshop de videografie de nunta sustinut de mine si o invitatie la cel mai mare summit de videografie din Romania unde am vorbit in fata a 100 de videografi. Au trecut 10 ani si inca imi place ceea ce fac, oare unde voi peste inca 10 ? 🙂

In 2011 am am ocupat locul 11 in Top 15 EEVA ( European Event Videographers Association) si in acelasi an am castigat si primul meu premiu international – locul 3 in categoria “Best Videographer”. . Am participat cu clipul “From Castle with love” .
In 2012 am primit premiul 1 in categoria “Best Cameraman”. Acest premiu se ofera pentru cea mai creativa abordare, cele mai interesante cadre si solutii vizuale. Clipul castigator a fost “Feelings”.

Dupa 3 ani in care am extins lista de “gaget-uri” pe care le utilizam si am adaugat macarale, drone, dolly-uri si altele am primit un nou premiu, locul 2 in categoria “Best Pilot” cu clipul “Aerial weddings” .

Sunt mandru de rezultatele noastre, pentru ca sunt obtinute prin multa munca, pasiune si daruire. Nu imi place sa scriu foarte mult , parca o imagine spune mai multe cuvinte asa ca va las in compania clipului cu care am castigat . Stefan Mirea (Unikt Media) ramane pana in prezent singurul videograf roman care a castigat premii in cadrul EEVA. 🙂
Promitem ca vom continua sa punem accent pe calitate si creativitate in tot ceea ce facem si ca vom continua sa cream materiale spectaculoase pentru oamenii care ne vor incredinta una dintre cele mai importante zile din viata lor. Multumim celor care au colaborat cu noi, fara voi aceste premii nu ar fi existat :). M I R E A

Leave a reply

Va astept Vineri 29 mai 2015 la F64!

Prezentare--Nu-te-vinde-ieftin-Videografia-de-nunta-29-Mai-2015-42387-280

Vei avea ocazia sa afli de la fiecare lector cum poti fi un videograf mai bun, cum sa te vinzi mai eficient, cum sa traiesti mai frumos creand amintiri durabile si de calitate pentru miri. Vino cu intrebarile care te framanta si vei avea raspunsul potrivit. Vino cu mintea deschisa, fara prejudecati si fii pregatit sa afli abordari noi, sa-ti confirmi propriile credinte sau sa-ti corectezi neajunsurile. Aceste seri nu te vor transforma in videograf de nunta, insa te vor sprijini cu siguranta sa devii mai bun.

Numarul de locuri este limitat la 30. Nu iti aduce cu tine aparate de filmat. Ia-ti, in schimb, un carnet de luat notite. Vei avea nevoie de el.

Va puteti inscrie AICI.

Locatie:  Prezentarea va avea loc la sala expozitionala a magazinului F64 din Bd. Unirii nr. 45.

Program eveniment: 
18.30 – 19.45 – Stefan Mirea (www.unikt.ro)

Un promotor al calitatii fara compromisuri, Stefan a primit numeroase premii pentru videografia sa curata, mereu surprinzatoare. Jovial si lipsit de formalisme, te va cuceri cu abordarea lui simpla dar foarte eficienta.

20.00 – 21.45 – Nicu Straton

Nicu este un veteran al videografiei de nunta romanesti, cu o experienta complexa atat ca videograf cat si ca lector. Pregateste-te sa fii uimit de abordarea unica a videografiei de nunta.

 

Update: Locurile au fost deja ocupate. Daca nu ati reusit sa va incrieti cu siguranta  ne vom intalni cu urmatoarea ocazie.  Va invit sa participati la Workshop-ul pe care il avea in perioada 23-25 Iunie 2015. Mai multe informatii aici.

Leave a reply

Mulţi ne întreabă de ce ne numim tocmai “UNIKT” ?!? O va răspundem nu prin vorbe, nici prin fapte, ci prin imagine. Pentru noi fix cu asta ne ocupăm. Asadar va oferim imaginea pe care UNIKT MEDIA a creeat-o in aceasta “piata” pretentioasa-videografie de nunta. Dat fiind faptul este primul nostru post pe blog după mulţi ani , ne-am propus  fie ceva “SENZATIOALşi norocul nostru nu a intarziat sa apara : am semnat un contract de 30 000 euro,  surclasând videografii de top din Europa.
Am contractat de curând filmarea şi fotografierea unui eveniment de o amploare rar întâlnită. Vorbim , si fara sa exageram despre “nunta anului” .  Evenimentul se va desfăşura pe parcursul a trei zile şi trei nopţi. Clienţii noştri au pus la dispoziţia invitaţilor o caleaşcă trasă de caii care au fost vedete  în filmul Black Beauty numai astia vor fi si inaripati  ca in  filmul animat Prinţesa Sofia . Am reuşit luăm legătură cu cei de la Disney ştim unde vor ateriza şi am stabilit cu mirii un plan de rezervă dacă pistă o sa joace feste de orice fel. Astfel, invitaţii vor putea ateriza pe aeroportul “Henri Coadă Senior” cal carui nume este dat  după numele celebrului cal pe care îl foloseam la filmările din anii ’50 ” Henri Coadă Stapanu’ “. Invitaţii vor fi transferati către locaţie de o bandă rulantă gigant care va avea nevoie de doi ani pentru a fi dată în folosinţă, costurile acestei benzi vor fi amortizate de cei care aştepta încă metroul de la aeroport către cartierul Drumul Taberei, unde nuntasii vor fi cazati in Plaza Mall . Numărul invitaţilor va atinge un maxim de 1200 de persoane după cum zic clienţii la “momentul zero”, cum îi spunem noi, şi anume când cei doi miri vor dansa celebrul “Vals al Miresei”, pe ritmurile muzicii cântate live de Orchestra Filarmonicii din Vienna acompaniate de formatia care a vandut 10 000 000 de discuri cu hit-ul “Mambo Siria – Tinerel m-am insurat” .
Pregătirile vor avea loc la o distanţă de kilometri buni între locaţii, aşa ne-a fost pus la dispoziţie un elicopter personal pentru a reuşi acoperim la un nivel cel puţin optim această parte a evenimentului. În schimb, noi am pregătit, şi dotare tehnico-tactică următoarele:Camera Video ALEXA (aşa am botezat prima noastră camera VHS din anii 90 ), detaliile technice le găsiţi net. Drona sol-aer şi solsol achiziţionată de la celebra firma aeriană Malaysian Airlines (avem făcut blatul cu Autoritatea Aeronautică, iar drona fără pilot va fi pilotată de către un fost pilot în rezervă, ieşit la pensie, de pe primul MIG 24, care a participat în 1964 la arăturile de toamna). Macara MAN de 20 de tone, pardon de metri, (un unchi de-al nostru are un vecin şef de şantier care cunoaşte un macaragiu, neaMarcus, care a ieşit la pensie dar este cel mai “experimentat macaragiu care l-a dat şantierele ţării“). Mai avem în dotare nu mai puţin de 600 (da, şasa sute) de camere GoPro Hero (doi şi trei) astfel fiecare cuplu va beneficia de “pacheţelul video tip Bigbrother” pe toată perioada desfăşurării evenimentului. Deasemenea nu putem nu amintim şi despre sisteme cum ar fi: SteadyCam (adică o sută de votcă cameramanului nu-i mai tremure mâna) şi SiderCam (atenţie a nu se confundă cu slidercam!) adică Camera din Părţi. Pentru nu o singură dată am adus pentru prima oară ceva nou în videografia de nuntă din România, şi la acest eveniment va avea loc o premieră, adică vom introduce la nunţi un nou tip de camera: Camera Ascunsă! În acest mod surprizele pot continuă mult timp după terminarea evenimentului în sine. Camera ascunsă va stă desigur , ascunsă, imaginile din montaj vor fi desigur ascunse, altfel camera nu îşi va face treaba . Ca rezervă la camera Alexa, mai aveam o camera în hotelul unde suntem cazaţi numită după faimoasa camera video românească Mândra . Cine este Mândra? Mândra, este prima noastră camera BETA cu care am filmat în anii ’88 nuntă lui Mike Tyson când a pus pirostriile alături de actriţa Robin Givens .În aprilie 1988 am mai filmat o nuntă celebra cu această camera , Tom Hanks şi actriţa Rita Wilson au plătit bani frumoşi în aceea perioada pentru a fi luaţi în vizor de camera noastră Mândră. Tocmai din această cauza camera noastră se numeşte Mândra.  Chiar dacă Alexa şi Mândra sunt bătrâne nu vor rămâne fără curent pentru vor fi alimentate de asistentul nostru Ghiţă. Ghiţă merge de 10 ani cu noi cărând o roabă de baterii de maşină. În cei 10 ani Ghiţă a fost cel mai tare asistent făcând posibil filmări în Mozamburic, Căcăcioasă(Vâlcea), Băicoi (Prahova), Cotofenii din dos (Dolj), Măciucă (Vâlcea), Boring(Oregon City) ,Penistone(UK) şi Why Not.
Slujba care se va oficia unde altundeva decât la cea mai impunătoare Biserica din România, Catedrala Mitropolitană Patriarhală Bastana Preafericita din Bucureşti, Iaşi, Cluj şi Constanţa. Desigur invitaţii vor avea dreptul vină la nuntă cu maşinile personale numai dacă valoarea acestora va depăşi valorea maşinii condusă de Preafericitul . Slujba va fi transmisă live-streaming pe toate reţelele de socializare, (hi5, noi2 plus alţi 2, GoPets, Spaţiul meu, Tweety and friends,The Doll Palace) făcândZiua Izabellei” pară o joacă de copil. Mirii doresc montajul fie cât mai dinamic aşa ne-am gândit fiecare invitat poarte câte o camera GO PRO pe cap . Doamnele vor fi mai norocoase pentru vor avea camerele ascunse în par când vor merge la coafor. Mirii au decis dea un premiu de 10 000 de euro doamnei care va avea cea mai extravagantă coafură cu o camera Go PRO în cap. Clienţii noştrii nu doresc albume şi nici printuri pe canvas , ne-au ceru o idee nouă în fotografia de nuntă aşa am propus fiecare invitat aibe fotografia printată pe un sac de rafie . Pentru această idee am primit un bonus de 5000 de euro.  Fotografiile vor fi realizate la standarde moderne dar în stilul “old school” în special pentru invitaţii uşor melancolici, cu aparate clasice Shmena, Laică, Tonică, cotKodak, toate pe film (un film cu Chuck Norris, bineînţeles). Mirii au asigurant mulţi oameni celebri vor participa la nuntă lor, ne-a fost pus la dispozitie un fotocorner unde vor fi toate statuile de ceară de la Madame Tussauds păzite de garda de corp a lui Barack Obama .Cu aşa miri tot faci poze şi filmezi în România.
Făcând o retrospectivă dar în acelaşi timp şi un rezumat suportul logistic din partea UNIKT MEDIA înseamnă: 600 GoPro-uri, saşa drone frumoase şi două ceva mai urâte, una bucată macara de fabricaţie germană, DSRL-uri fără număr şi fără serie, patru steadycam-uri(inclus şi votcarii) , o camera ascunsă, camera Alexa, trei slidere, opt flycam-uri, lumini, cabluri, acumulatorii, mii şi mii de giga de ramuri, carduri peste garduri, obiective fără număr şi lista rămâne deschisă… dar nu o uităm şi pe MÂNDRA care va fi prinţesă nunţii !
Acum, aproape v-am făcut curioşi cum va arată un contract foto&video 30 000 euro, va aşteptăm ne cunoaşteţi exact aşa cum suntem, dar nu înainte de a ne spune care este bugetul dumneavoastră,  pentru nu oferim decât servicii de înalta calitate.

 

P.S. Acest post este un paflet , asadar trebuie luat ca atare .

 

Leave a reply